Saturday, September 24, 2011

Nota Kepala 24-09-2011

Glossari :

Bacaan Zoei untuk mengaktifkan kuasa Karamah petir pemusnahnya pada Bab 29 :Aukasoyyibimminassamaaaa ifiihi zhulumaatunww wara’ dunww wabarq (Al-Baqarah 19). (Atau (bandingannya) seperti (orang-orang yang ditimpa) hujan lebat dari langit, bersama dengan gelap-gelita, dan guruh serta kilat;)
Wasuyyiratil jibaa lufakaanat saroobaa (An Naba’ 20).
(Dan gunung-ganang – setelah dihancurkan – diterbangkan ke angkasa, lalu menjadilah ia bayangan semata-mata seperti riak sinaran panas di padang pasir.)


Bacaan al-Quran Zoei Bukhory untuk kuasa Karamahnya di Bab 30 :Wa ja’alnaa bainahumaa barzakhaunw wahijrhonm mahjuu rhoo (al-Furqan 53)
(... serta Ia menjadikan antara kedua-duanya itu sempadan dan sekatan yang menyekat percampuran keduanya.)

Al-Quran memang cool, bukan? :)Pada Bab 30, Rabbin menyeru nama 'Abaddon'. Abaddon adalah syaitan kuno dalam kepercayaan orang Yahudii yang membawa maksud 'memusnahkan'. Ia juga dikaitkan sebagai Dajjal atau Antichrist oleh sesetengah penganut agama Kristian.

Pada Bab 30, Shameer menyeru nama 'Adramelech' yang merupakan syaitan kuno dalam kepercayaan Yahudi. Adramelech telah dianggap oleh penyembah agama pagan sebagai tuhan matahari. Syaitan ini dianggap Raja dalam elemen api.

Teruskan membaca dengan setia. Terima kasih semua sahabatku :)

1 comment:

Anonymous said...

dah lama tunggu, akhirnya dapat baca.....
lagipun baca ini, ada juga dapat ilmu2 baru....